duminică, 1 iulie 2012

Apple MacBook Pro cu Retina display

Apple a lansat o noua generatie de computere portabile MacBook Pro, cu un design nou, bazat pe o carcasa ultra-subtire, si un ecran Retina Display cu o rezolutie uimitoare: 2880 x 1800 de pixeli. Asta inseamna peste 5 milioane de pixeli - mult mai mult decat orice televizor FullHD.
Noile MacBook Pro-uri vor fi vandute in paralel cu editia curenta, care a primit dotari hardware noi, dar a ramas la vechiul design, care dateaza din 2008. Noile portabile vor avea o grosime de doar 1,8 centimetri si vor folosi procesoare de la Intel - Ivy Bridge Quad-Core 2.7 GHz (Turbo Boost-abil pana la 3.7 GHz). Pasionatii de jocuri se uita cu ravna la placa video Nvidia Kepler GeForce GT 650M.
  
     Dotarile sunt cu atat mai impresionante cu cat procesoarele si placile video nu sunt variante de voltaj ultra-redus cum sunt cele din MacBook Air. Portabilele renunta la unitatea optica in favoarea unei baterii mai mari, cu o capacitate specificata de producator la 7 ore.


     Impresionant este, dincolo de orice altceva, display-ul, care ofera de patru ori mai multi pixeli decat varianta precedenta de MacBook Pro 15. Rezolutia este mai mult decât dublu fata de standardul FullHD, fiind pe moment lipsita de rival pe piata portabilelor.


  In mare, designul a ramas destul de similar cu editia precedenta, doar că mult mai subtire. Portul Ethernet a disparut, in locul lui fiind implementate doua porturi Thunderbolt.Pentru prima data în istoria platformei Mac, Apple va oferi si doua porturi USB 3.0. Porturile disponibile includ si o noua premiera, un port HDMI standard. Un cititor de cartele SD si un port de alimentare magnetic nou completeaza lista conectivitatii pe noile MacBook Pro-uri.