luni, 16 iulie 2012

Tableta Google Nexus 7

     Google a prezentat noua tableta Asus Nexus cu ecran de 7" si cel mai nou sistem de operare al companiei, Android 4.1 Jelly Bean. In timp ce Nexus 7 nu ofera multe noutati cu exceptia sistemului de operare Jelly Bean acesta ofera o serie de imbunatatiri la experienta Android pe partea software si hardware .Pe de alta parte, sistemul de operare Jelly Bean al tabletei Nexus 7, face ca tableta sa para un smartphone de dimensiuni mai mari. Alte schimbari aduse tabletei cuprind eliminarea butoanelor de configurare in stilul Honeycomb pentru lucruri cum ar fi luminozitatea ecranului si Wi-Fi. 
    Asus Nexus 7 are procesor ruleaza pe un procesor quad-core NVIDIA Tegra 3,  ecran cu rezolutie de 1280x800, 1GB de RAM  si baterie de 4,325mAh, care este de doua ori mai mare decat bateriile gasite in cele mai multe smartphone-uri din ziua de azi. Asus sustine ca bateria poate alimenta tableta pana la 300 de ore in modul standby sau 10 ore in modul browsing sau lecturarea unei carti si 9 ore de vizionat filme HD. Poate avea configuratii de stocare interna de 8 sau 16 GB, pentru 199 respectiv 249 dolari, are menirea de a intrece tableta Amazon Kindle Fire.
Tableta dispune si de tehnologie NFC (Near Field Communication), care permite transferul de fisiere catre alte dispozitive care ruleaza sistemul de operare Android 4.0 NFC cu Android Ice Cream Sandwich. Pe partea hardware, Google Nexus 7 de la Asus nu este foarte diferita de tabletele Android existente, cum ar fi Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Aceasta masoara 12cm x 19.8cm x 1.45cm, cantareste 340 g si dispune de un display IPS de 7" care este protejat de sticla rezistenta la zgarieturi.

   Nexus 7 pare un dispozitiv foarte usor si poate fi manuit extrem de simplu. Butonul de deschidere si cel care controleaza volumul, aflate in partea dreapta a tabletei, au un aspect elegant.
Conectorul pentru casti, la fel ca si portul Micro USB pentru incarcare, sunt plasate in partea de jos a dispozitivului, ceea ce reprezinta un lucru benefic pentru utilizatorii care sunt deranjati de configuratiile plasate deasupra, prezente in cazul produselor care concureaza pe aceasta piata. 
Celelalte parti ale tabletei sunt in mare parte goale, cu exceptia a doua porturi pentru microfoane, aflate in partea de sus si pe cea dreapta.Chiar daca lumina ambientala este puternica, ecranul IPS este luminos si se poate citi pe el, iar ungiurile de vizualizare sunt remarcabile. Difuzoarele produc sunete precise si puternice, iar in partea din spate a dispozitivului exista si o deschizatura, de unde sistemul audio poate fi blocat cu mana.