marți, 3 iulie 2012

Nikon D3200, D-SLR-ul fara margini

Nimeni nu se astepta ca Nikon sa vina in intampinarea seriei 3000 cu un nou D-SLR dupa reputatul D3100 care a facut furori in categoria entry level.
Cu un senzor imbunatatit, D3200 ofera o rezolutie de 24.2 Megapixeli fata de colegul sau de serie care ofera 14.2 Megapixeli si aduce o imbunatatire semnificativa la senzorul CMOS cu sistemul de procesare a imaginii EXPEED 3.


 Pe langa imbunatatirile asteptate in materie de rapiditate, Nikon D3200 aduce imbunatatiri semnificative la capitolul retusare imagini si sistemul de recunoastere a scenei ce da posibilitatea in functie de mediul de fotografiere sa am cele mai bune setari in materie de expunere, focalizare si balans de alb.

Un alt atuu important il reprezinta modulul ISO, variabil de la 100 si pana la 6400(cu boost pana la 12800) fata de colegul de serie cu o sensibilitate de maxim 3200 nativa. La categoria noutati D3200 ofera posibilitatea sharing-ului printr-un modul optional WU-1A fara fir compatibil cu dispozitivele inteligente pe platforma Android, astfel aveti posibilitatea sa va share-uiti in timp real pozele si filmuletele, oferindu-le cat mai rapid apropiatilor, bucurandu-va impreuna de capturile reusite. Un alt punct forte il reprezinta filmarea FullHD cu 30fps fata de D3100 cu doar 25fps ce imprima o calitate mult mai buna la filmare si lipsa delay-ului specific, lucru care se realizeaza in conditii optime alaturi de un card de memorie de clasa superioara, clasa 10 sau clasele 10+/pro/extreme/etc. In final tin sa evidentiez constructia robusta si materialul calitativ oferit de Nikon, si faptul ca acest model vine in acoperirea golului dintre seria D3000 si D5000 pe care utilizatorii experimentati o vedeau destul de adanc. Pentru mai multe specificatii tehnice vizitati site-ul eMAG.