sâmbătă, 14 iulie 2012

XQD Seria S - cel mai rapid card de memorie de la Sony

    Sony lanseaza seria S de carduri de memorie XQD. Aceste carduri promit o viteza de transfer de aproximativ 168 MB/s, viteza ce depaseste chiar si 
conexiunea SATA I.
     Standardul XQD este folosit doar de unele aparate foto profesionale, cum este Nikon D4, cel cu ajutorul caruia s-au realizat si testele celor de la Sony.
    Utilizat impreuna cu modelul de DSLR Nikon D4, XQD seria S capteaza cu usurinta o rafala de 108 cadre3 RAW (la un fisier RAW comprimat de 12 biti, dimensiunea fisierului este de 10.5MB). Avand o viteza de fotografiere de 10fps.
    Acest model este doar unul dintre primele carduri ce vor aparea in curand pe piata.Standardul CF (Compact Flash) are o limita teoretica de 167 MB/s ce nu poate fi depasita, asadar XQD va fi cardul ce ii va lua locul, sau va functionea in acelasi aparat cu CF-ul, asa cum se intampla in cazul lui D4.Printr-o viteza reala de transfer de citire-scriere de 168MB/s XQD seria S depaseste limita maxima a cardurilor Compact Flash (167 MB/s).
Avantajul vitezei mare de scriere este preluarea unui numar de cadre mult mai mare in format RAW, sau inregistrarea video FullHD 3D sau chiar 4 K, cu un bitrate ridicat. Noua serie de carduri de memorie XQD S este diponibila si cu capacitatea de 64GB începând cu iulie 2012. Versiunea de 32GB va fi disponibila în acceasta toamna.


Specificatii tehnice:
Viteza de transfer (Citire) :     168MB/s *1
Viteaza de transfer (Scriere) : 168MB/s *1
Capacitate :                64GB          32GB
Capacitate utilizabila:   59.4GB      29.5GB